Microsoft SPLA

Het Microsoft Services Provider License Agreement (SPLA) stelt Service Providers in staat op maandelijkse basis Microsoft producten te licenseren, om daarmee hun eindgebruikers diensten en hosted applications aan te bieden. Sequint biedt als enige onafhankelijke Nederlandse reseller het SPLA programma van Microsoft aan. Wij zijn de op één na grootste SPLAR in Nederland.

De voordelen

Lage investeringskosten

Met SPLA zijn de aanloopkosten voor Service Providers minimaal, aangezien alleen de licenties worden betaald voor de services die zijn geleverd.

Maandelijkse gebruikskosten

U betaalt alleen voor de licenties die u in een bepaalde maand daadwerkelijk beschikbaar hebt gesteld.

De nieuwste softwareversies

Hierdoor kunnen Service Providers steeds de nieuwste versie van producten uit het programma aanbieden. Ook biedt dit de mogelijkheid om nieuwe versies van producten van Microsoft meteen na het uitkomen ervan te testen.

End User Facility Installation

U kunt uw klant Microsoft software aanbieden onder SPLA en die installeren op hardware van de klant, evt. op locatie van de klant. De licenties die uw klant reeds gekocht heeft, kunnen gebruikt blijven worden.

Gratis demo, testen en evaluaties

U kunt geheel gratis gelimiteerde demo’s, testen en evaluaties aan uw klanten leveren.

Bestaande licenties gebruiken

Iedere eindklant heeft al geïnvesteerd in softwarelicenties. SPLA biedt een aantal mogelijkheden om bestaande licenties van eindgebruikers te combineren en zo hybride scenario’s aan te kunnen bieden. Bestaande investeringen van de eindgebruiker blijven hun waarde behouden en de kosten van uw diensten als Service Provider zullen lager zijn.

Stabiele prijsstructuur

Gedurende ieder kalenderjaar vinden er geen prijsverhogingen plaats. Prijsverlagingen kunnen op ieder moment worden doorgevoerd. Nieuwe producten worden aan de prijslijst toegevoegd, zodra deze beschikbaar zijn.

Bescherming van gebruiksrechten

De gebruiksrechten van de software die u ter beschikking stelt aan uw klanten is vastgelegd in het Service Provider Use Rights (SPUR) document. Deze rechten blijven ongewijzigd vanaf het moment dat een specifieke versie van het product in gebruik genomen wordt.

Korting voor onderwijs- en liefdadigheidsinstellingen

Voor onderwijsinstellingen en liefdadigheidsinstellingen geldt een sterk gereduceerde prijs.

Korting voor overheidsinstellingen

Ook voor overheidsinstellingen is er een kortingsregeling.

Wereldwijd bereik

U kunt via het internet en andere kanalen wereldwijd softwareservices leveren aan uw klanten.

Geen vendor lock in

U kunt iedere maand uw SPLA overeenkomst opzeggen of overstappen op een andere SPLAR.

Licentietrainingen

Wij krijgen dagelijks veel vragen van Service Providers over Microsoft licenties. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe kan ik verschillende soorten licenties combineren? Wat kan ik met Office 365 doen? Om meer te halen uit wat SPLA te bieden heeft en om te voorkomen dat er non-compliance ontstaat, hebben wij een aantal trainingen ontwikkeld die wij klassikaal aanbieden.

Voor meer informatie, zie hier.

Automated SPLA Reporting

Onderdeel van het SPLA model is de maandelijkse reporting. Een goede rapportage van het gebruik van SPLA licenties komt helaas met een grote hoeveelheid aan uitdagingen. Veel Hosting Service Providers verzamelen de benodigde SPLA licentie data nog steeds handmatig en berekenen het gebruik met spreadsheets. Dit kost vaak veel tijd en de kans op compliancy issues en daaraan verbonden kosten is groot. Onze partner Octopus Cloud heeft een oplossing ontwikkeld waarmee een Service Provider het grootste deel van de SPLA reporting kan automatiseren. Deze oplossing is volledig geïntegreerd met de SPLA regels (SPLA Agreement, SPUR) en wordt continue up2date gehouden. In combinatie met de diensten die Sequint op dit vlak aanbiedt bespaart u veel tijd m.b.t. SPLA reporting en minimaliseert u de kans op non compliancy.

Voor meer informatie, zie hier.

Wat zijn de eisen om een SPLA contract af te kunnen sluiten?

 • Om een SPLA contract af te sluiten moet u minimaal als Microsoft partner geregistreerd zijn.
 • Na 6 maanden dient u minimaal € 100,- per maand te rapporteren
 • Daarnaast is het aan te raden lid te worden van de Microsoft Hosting Community. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wilt u meer informatie over het Microsoft SPLA programma of een SPLA overeenkomt afsluiten? Neem dan contact met ons op. Wij zijn een voorstander van persoonlijk contact, dus liefst per telefoon.

Contact

Sequint BV / Crayon Benelux
Rivium Quadrant 81
T 010 458 89 36
2909 LC, Capelle aan den IJssel

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste de nieuwste updates op het gebied van licenties en softwaregebruik.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Je inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor je aanmelding.

Certificeringen & partners

 • eset
 • trend
 • microsoft
 • veem
 • citrix
 • citrix2
 • vmware
 • vmware2