Seminar: SAM4Hosting

Sam4Hosting

De voordelen van  Microsoft SPLA voor uw organisatie zijn groot. Een goede rapportage van uw SPLA gebruik komt helaas met een evenzo grote hoeveelheid aan uitdagingen. Veel Hosting Service Providers verzamelen de benodigde SPLA licentie data nog steeds handmatig en berekenen het gebruik met Excel Spreadsheets. Een gevolg van deze handmatige aanpak is dat:

 • Organisaties veel tijd kwijt zijn aan inventarisatie en gebruiksanalyses
 • Men niet voldoende capaciteit heeft om rapportages correct en tijdig aan te leveren
 • Er binnen organisaties een gebrek is aan afdoende rapportages
 • Als gevolg daarvan er de dreiging is van non compliancy en daaraan verbonden kosten

Sequint biedt u een oplossing waarmee een Service Provider het grootste deel van de SPLA reporting kan automatiseren. Deze oplossing is volledig geïntegreerd met de SPLA regels (SPLA Agreement, SPUR) en wordt continue up2date gehouden. In combinatie met de diensten die Sequint op dit vlak aanbiedt bespaart u veel tijd m.b.t. SPLA reporting en minimaliseert u de kans op non compliancy.

Dit mag u van ons verwachten

Software Asset Management levert voor iedere organisatie voordelen op. Met meer inzicht in de kosten en het gebruik, en een duidelijk overzicht van alle aanwezige licenties. Daar wordt ook uw organisatie beter van. Tijdens onze SAM voor Hosting Workshop ontdekt u:

 • Het belang van goede SPLA rapportages en processen
 • Welke stappen u kunt zetten richting betere SPLA rapportages en processen
 • De consequenties van het niet op orde hebben van uw SPLA rapportage

Waarom u ons seminar niet mag missen

Het gebruik van software binnen uw organisatie moet zorgen voor besparingen of een positieve bijdrage leveren aan het verdienmodel, in plaats van dat het uiteindelijk meer kost dan het oplevert. Wat u daarom zeker niet mag missen is:

 • Hoe u non compliancy ellende en boetes kan voorkomen
 • Overcompliancy, hoe zorgt u ervoor dat u niet teveel gebruik rapporteert?

Dit seminar organiseert Sequint i.s.m. Octopus Cloud, De Vos en Partners en Microsoft

Octopus Cloud:  Een onderdeel van Software Asset Management is het gebruik van tooling om tot een juiste rapportage te kunnen komen. Microsoft wil graag dat Service Providers juiste rapportages aanleveren. Wij hebben de oplossing gevonden. Sequint biedt volledige tooling aan om Service Providers hierbij te ondersteunen. Wij zijn een partnership aangegaan met Octopus Cloud. Octopus Cloud is een Europees bedrijf dat alle gezichtspunten kent als het gaat om SPLA, vendor, reseller, service provider en consultant. Octopus Cloud biedt één van de weinige producten die een integratie kent met de SPLA Agreement en de SPUR (Service Provider Use Rights) en waarin ook gebruikers gedefinieerd kunnen worden. Octopus Cloud zal tijdens ons SAM4Hosting event een demonstratie geven van haar product. Bovendien zal Octopus Cloud een zeer interessante actie bekend maken. Zorg dat je erbij bent!

De Vos en Partners: Advocaat Dennis van Beem is gespecialiseerd op het gebied van bescherming van intellectueel eigendom en IT. Dennis heeft door zijn ervaring als vertegenwoordiger van Microsoft en vele andere softwareproducenten veel ervaring met handhaving en in het specifiek rondom SPLA. Vanuit dit perspectief zal hij toelichting geven op het belang van compliance en de gevolgen van incompliancy voor individuele partners, Microsoft en de softwaremarkt in z’n geheel. In het kader van voorkomen is beter dan genezen is dit een mooie kans om het juridische kader rondom SPLA te begrijpen om deze kennis vervolgens in te gaan zetten bij de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen.

Microsoft: Erik Dams, SAM Engagement Manager is namens Microsoft aanwezig op dit seminar. Erik zal ingaan op de activiteiten die Microsoft ontplooit om een eerlijk hosting partner landschap te bevorderen en te bewaken. Daarnaast zal hij spreken over de missie van Microsoft SAM die erop gericht is klanten te helpen de waarde van hun IT investeringen te maximaliseren en risico’s op het gebied van security en privacy te minimaliseren. Dit is een unieke kans om inzicht te verkrijgen in Microsofts strategie op uw business. 

SAM voor Hosting seminar op 16 januari 2019 

Ontvangst 12:00- 12:30 uur

Einde ca 15:30 uur

Adres: Microsoft Nederland, Evert van de Beekstraat 354 1118 CZ Schiphol

Inschrijven

Contact

Sequint BV
Rivium Quadrant 81
T 010 458 89 36
2909 LC, Capelle aan den IJssel

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste de nieuwste updates op het gebied van licenties en softwaregebruik.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Je inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor je aanmelding.

Certificeringen & partners

 • eset
 • trend
 • microsoft
 • veem
 • citrix
 • citrix2
 • vmware
 • vmware2